Către conținut

Coșul este gol

Articol: Cum am grijă de bijuteriile din aur filat (gold filled)?

Cum am grijă de bijuteriile din aur filat (gold filled)?

Cum am grijă de bijuteriile din aur filat (gold filled)?

Ce înseamnă aurul flat sau gold filled?

Aurul filat este des folosit în SUA și câștigă din ce în ce mai multă popularitate în Europa. În industria de bijuterii, aurul filat necesită în mod legal cel puțin 5% din aur pur în greutate, de 100 de ori mai mult aur decât bijuteriile placate cu aur. 

Cum ai grijă de bijuteriile din aur filat?

Îngrijirea bijuteriilor din aur filat este asemănătoare îngrijrii altor tipuri de bijuterii. Știm că le iubești și îți sunt tare dragi, însă îți recomandăm să nu le porți în fiecare moment al zilei. 

Îndepărtează-ți bijuteriile când faci exerciții fizice, curat, duș, sau când faci baie sau înoți în piscină sau în mare. De asemenea, nu recomandăm să le porți în timpul somnului.

Produsele cosmetice, loțiunile sau parfumurile pot atenua strălucirea bijuteriilor. De aceea îți recomandăm să nu pulverizezi parfum direct pe bijuterii.

Cum cureți bijuteriile din aur filat?

Șterge ușor bijuteriile cu o cârpă moale. Curățarea regulată ajută la păstrarea strălucirii bijuteriilor pentru o perioadă lungă de timp. Evită frecarea intensivă care le poate zgâria.

De câteva ori pe an bijuteriile pot fi curățate cu apă caldă și câteva picături de săpun lichid. Amestecă bine într-un bol și adăuga bijuteriile pentru 2-3 minute după care pune bijuteriile pe un prosop moale, curățând ușor cu o periuță moale sau cu o cârpă. Clătește sub un jet de apă călduță. Lăsa bijuteriile la uscat, între două carpe moi.

Cum depozitezi bijuteriile din aur filat?

Păstrează bijuteriile într-un loc uscat, deoarece umiditatea, lumina soarelui și căldura pot provoca oxidare. Cutia de bijuterii eco Atelier Devi este ideală pentru păstrarea acestora. Pentru a evita zgârieturile, cel mai bine este să depozitezi fiecare bijuterie separat. Fiecare bijuterie vine cu o cutiuță eco cadou. 

Pentru a lua bijuteriile cu ține în călătorii, poți achiziționa separat Eco Travel Pouch nostru. Acesta este realizat dintr-un material catifelat la atingere, ușor de împachetat și de transportat, și are o textură asemănătoare pielii întoarse.

 

 Eco Pouch

 

 

Mai multe articole

Care este diferența dintre aurul filat (gold filled) și cel placat?

Care este diferența dintre aurul filat (gold filled) și cel placat?

Ce sunt bijuteriile din aur filat? Bijuteriile din aur filat conțin de 100 de ori mai mult aur decât bijuteriile placate cu aur sau cele vermeil, de aceea rezistă 10-20 de ani de purtare. Reprezin...

Mai mult
Atelier Devi bijuterii perle

Atelier Devi x Romanian Jewelry Week 2022

În luna octombrie am avut onoarea să participăm, prin partenerul nostru Alb Alb, la Romanian Jewelry Week 2022. În cadrul acestui eveniment, am prezentat, în avantpremieră, o colecție nouă în care ...

Mai mult