Către conținut

Coșul este gol

Articol: Care este diferența dintre aurul filat (gold filled) și cel placat?

Care este diferența dintre aurul filat (gold filled) și cel placat?

Care este diferența dintre aurul filat (gold filled) și cel placat?

Ce sunt bijuteriile din aur filat?

Bijuteriile din aur filat conțin de 100 de ori mai mult aur decât bijuteriile placate cu aur sau cele vermeil, de aceea rezistă 10-20 de ani de purtare. Reprezintă o alegere mai accesibilă decât bijuteriile din aur pur și mai versatilă, pentru că aurul filat este mai ușor de lucrat, există o gama largă de modele de bijuterii din aur filat. Descoperă aici întreaga noastră colecție de aur filat și perle, sau vizitează direct cele mai dorite produse, coliere, cercei, lanțuri sau brățări.

Care este diferența dintre bijuteriile din aur, cele din aur filat și cele din aur placat / vermeil?

Sunt două diferențe majore între bijuteriile din aur filat și cele placate cu aur sau vermeil.
Prima constă în cantitatea de aur folosită. Aurul filat conține, prin lege, 5% aur pur pe când vermeil-ul și bijuteriile placate conțin 0.5% aur pur, de 100 de ori mai puțin decât bijuteriile din aur filat. De aceasta, bijuteriile din aur filat arată ca și cele din aur solid, ne având culoarea portocalie specifică celor placate sau vermeil.
A două diferență este metoda de realizare a acestor aliaje. Aurul filat este realizat prin legarea prin presiune la temperaturi înalte a unui strat gros de aur la exterior și a unui strat de metale la interior. Acest proces a fost creat pentru a da rezistență în timp a materialului. Bijuteriile din aur placat sunt realizate prin electroliză, particulele de aur fiind plasate astfel pe aliaj. 

 

 

 

 

Mai multe articole

Atelier Devi, în Ziarul Financiar

Atelier Devi, în Ziarul Financiar

În luna ianuarie am avut onoarea să vorbim cu jurnaliștii de la Ziarul Financiar despre cum am început Atelier Devi, ce ne motivează în fiecare zi. Accesează întreg articolul și interviul video aici.

Mai mult
Cum am grijă de bijuteriile din aur filat (gold filled)?

Cum am grijă de bijuteriile din aur filat (gold filled)?

Ce înseamnă aurul flat sau gold filled? Aurul filat este des folosit în SUA și câștigă din ce în ce mai multă popularitate în Europa. În industria de bijuterii, aurul filat necesită în mod legal ce...

Mai mult