Către conținut

Coșul este gol

Articol: Cum recunoști perlele adevărate?

Cum recunoști perlele adevărate?

Cum recunoști perlele adevărate?

De ce să alegi perlele naturale? Ne plac perlele naturale pentru că au o frumusețe aparte, fiecare perlă este diferită și astfel fiecare bijuterie pe care o realizăm devine unică. De aceea am selectat furnizori de încredere, din Europa și Asia care au nu numai perle unice, dar și toate autorizațiile și certificatele necesare.

În plus, testăm perlele în mod regulat prin metode avansate de către experți din domeniu și eliberăm pentru fiecare bijuterie, certificate de calitate și conformanță. 

Poți și tu să descoperi, în câțiva pași simpli, dacă perlele achiziționate sunt adevărate - create de către stridii, sau false - executate din sticlă sau plastic.

Teste simple pe care le poți face:

1. Poți să freci ușor perla de unul din dinții din față. Perlele adevărate au o textură nisipoasă, cauzată de existența naturală a unor mici imperfecțiuni. Perlele false sunt netede și nu se poate simți prezența imperfecțiunilor.

2. O metodă alternativă este să freci două perle una de alta. Între perlele naturale se simte o fricțiune ușoară cauzată de existența unor mici imperfecțiuni absolut naturale. Perlele false sunt netede și "alunecă", fricțiunea fiind aproape ne-existentă. 

După acest test veți putea găsi pe degete un pic de pudră albă - această este o dovadă în plus că perlele sunt adevărate.

3. Caută mici imperfecțiuni. Perlele adevărate au adesea mici imperfecțiuni și forme ușor ne-regulate. Cele false apar "prea" perfecte, sferice și având aproape întotdeauna aceeași cantitate de sidef pe fiecare parte. De asemenea, perlele adevărate, fiind produse de către natură sunt rareori perfect rotunde. Pentru a testa dacă perla este pefect rotundă, rotește-o pe o suprafață plată. Perlele imperfecte - deci adevărate - nu serotesc într-o linie dreaptă.

4. Simte perlele pe piele. Perlele adevărate se simt reci la atingerea cu pielea și durează câteva secunde până ajung la aceeași temperatură. În schimb, perlele false au aceeași temperatură că și cea din cameră și nu se simt reci la contactul cu pielea. 

Acum că știi să identifici perlele adevărate de cele false, te invităm să descoperi colecția noastră de bijuterii din perle naturale aici.  

 

 

 

 

Mai multe articole

Lungimea colier

Cum aleg lungimea potrivită pentru coliere și brățări?

Un ghid simplu pentru a putea alege cu ușurință lungimea potrivită ție pentru brățări și coliere.

Mai mult
Atelier Devi, în Ziarul Financiar

Atelier Devi, în Ziarul Financiar

În luna ianuarie am avut onoarea să vorbim cu jurnaliștii de la Ziarul Financiar despre cum am început Atelier Devi, ce ne motivează în fiecare zi. Accesează întreg articolul și interviul video aici.

Mai mult